magyarangolnemet

Keresés az oldalon:

Fémfelület kezelés

A fém ipari mennyiségű alkalmazására fejlődő világunk igénye folyamatosan nő, ezzel szemben viszont a felhasználható készletek egyenesen arányosan csökkennek. Ennek orvoslására ma már egyre inkább elterjedt az a környezettudatos nézet, mi szerint ezen területen is érdemes a használtat újrahasznosítani, ismételten alkalmazni.

Azonban a fém alapanyagok vásárlásakor fontos a kellő körültekintés és az alaposság, melynek köszönhetően jelentős, plusz költségektől menekülhetünk meg.

Milyen további költségek merülhetnek fel a fém alapanyag vásárlása során?

A fém hulladék lerakó telepekről és egyéb forgalmazóktól vásárolt festékmaradványos, oxidált fémfelületek az újra alkalmazás előtt fémfelület kezelési eljárásokat igényelnek, mint például a szemcseszórás.

Bár ezen eljárás igen csak hasznos, de könnyedén megelőzhető, ha kis odafigyeléssel választjuk ki a fém anyagokat.

A drágább néha olcsóbb! Hogy miért?

 A zárt raktártérből származó, újonnan vásárolt fém anyagok mentesülnek a szemcseszórás plusz költségeitől.

De a festék és rozsda nélküli fém darabok is igényelnek bizonyos fémfelület kezelést, melyek a későbbi korrózió ellenes bevonatok kialakításában lesznek hasznosak.

Milyen fémfelület kezelést alkalmazunk?

A kémiai vegyszeres felületkezelési módszer során első lépésben eltávolításra kerülnek az olyan jellegű nem kívánt szennyeződések, melyek oldószerekkel oldhatóak például a zsírok és az olajok.

A fémfelület kezelés második fázisában olyan speciális nanotechnológia alapú pácolás következik, melynek során vékony filmréteg képződik a felületen. Ez a réteg fogja elősegíteni az alkalmazott festék tapadását, és meggátolja annak korrodálódását, egészen a korrózióvédelmi eljárásig.

Milyen további előnye van a kémiai fémfelület kezelésnek?

Az alkalmazott fémfelület kezelési eljárás a korrózió elleni festékréteg alatt egy úgynevezett alapozó rétegként is funkcionál. Így ezen eljárás alkalmazásával elkerülhetjük a plusz festékrétegek felvitelét és növeljük a munkadarab élettartalmát.